V nedeljo 19.10.14 smo v Konjeniškem klubu Postojna v sklopu projekta Simbioza giba, ki ga koordinira Olimpijski komite Slovenije in v sodelovanju s Konjeniško zvezo Slovenije priredili dan odprtih vrat z naslovom Dnevi odprtih vrat za starejše od 50+ do 100+.

Na sončen dan nas se je tekom celotnega dne obiskalo več kot 60 obiskovalcev, ki so navdušeno prisluhnili kako se konju približamo, kako ga krtačimo in pripravimo za ježo, katero opremo potrebujemo, seveda pa je bila predstavljena tudi zgodovina Kluba in naš osnovni cilj, pridobiti mlade jahače.

Konjeniški klub Postojna je bil ustanovljen leta 1988, leta 2001 je 13 donatorjev odkupilo hlev in pridobilo 2,6ha površin, kjer se konji, ki so nastanjeni v Klubu, pasejo v pašni sezoni. Člani se redno udeležujemo tradicionalnega Furmanskega praznika kot zastavonoše, skušamo pa tudi ohranjati tradicijo z žegnanjem konj na štefanovo, torej 26.12.

V Klubu je trenutno nastanjenih 10 konj, skupno pa je aktivnih več kot 20 članov. Zaradi mirnosti konj, so le ti na Dnevu odprtih vrat odlično odigrali svoje vloge in mlajše in malo manj mlajše na svojih hrbtih odpeljali v pravljični svet. Obiskovalci so se nato okrepčali s toplim čajem in kavico, vsi pa so bili enotnega mnenja: še pridemo.

link: http://www.konj-zveza.org/sl/news/konjeniska-zveza-slovenije/konjeniski-klub-postojna-simbioza-giba.html